In 1979 zag ik het levenslicht in Heerlen. Op zeer vroege leeftijd ontwikkelde ik al een grote belangstelling voor de drijfveren en motieven van anderen. Observeren, leren, ervaren en lezen over het leven. Ik ben gevormd en gegroeid door een voortdurende interesse in de psyche van de mens en algemene human interest.

 

Na het afronden van de middelbare school ben ik gestart met een opleiding Logopedie. Deze studie bleek toch niet helemaal bij mij te passen en na 3 en een half jaar heb ik besloten om er mee te stoppen. Maar wat dan wel? Na lang zoeken en denken ben ik in 2001 gestart met de HBO opleiding Social Work aan de Hogeschool Zuyd te Sittard. Tijdens deze studie heb ik ook een aparte module Psychodrama gevolgd aan een andere faculteit. Mijn diploma heb ik in 2005 behaald.

 

Ik vond niet gelijk werk in mijn gekozen studierichting. Iets totaal anders kruiste mijn pad. Ik ben toen namelijk aan de slag gegaan voor een lokale weekbladengroep en ik heb daar met veel plezier commerciële taken uitgevoerd. 

Helaas gooide in 2006 een fikse burn-out roet in het eten. Na een ruime herstelperiode ben ik verder gaan nadenken over wat ik nu wel wil. En wat niet. Zo ontstond begin 2007 het idee voor een eigen bedrijf. Met heel veel plezier en overtuiging begeleid ik sindsdien mensen op hun levenspad. Gericht op een verbetering van hun persoonlijke leef-, woon, werk- en relationele situatie. 

 

Creativiteit speelt ook een prominente rol in mijn leven. Ik heb diverse schilderstechnieken ontwikkeld door het volgen van lessen en workshops. En door zelf heel veel te experimenteren. In de jaren 2014, 2015 en 2016 heb ik in samenwerking met een kunstzinnige galerie creatieve workshops verzorgd. Aan de hand van de gemaakte kunstwerken heb ik handvatten aangereikt aan de deelnemers. Een overzicht van mijn persoonlijke werken is te vinden op Instagram en de Facebookpagina Schilderijen van Suus. Neem gerust een kijkje en laat je verwonderen en verrassen.

 

Ik heb een talent voor het analyseren van karakterstructuren en ingeslepen gedragspatronen. Hierdoor kan ik treffende en eenvoudige zelfcoachingstechnieken aanleren aan de cliënt, waarmee hij/ zij de eigen zelfredzaamheid kan vergroten en handhaven.

 

Mijn interesse in karakterstructuren heeft ertoe geleid dat ik in 2018 ben gestart met de opleiding Zelfcoaching met behulp van Astrologie. 

 

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van Asperger en PTSS.